publika zvuciNi orkanska bura ni zatvoreni paški most i ceste nisu omeli žitelje otoka Paga da stignu na svoju manifestaciju u Opatiji, a kao nagrada ostaje im nezaboravna večer za pamćenje. U prepunoj dvorani opatijskog hotela Adriatic, koji je bio izvrstan domaćin ove manifestacije, kroz pjesmu i druženje u organizaciji Udruge Veli Škoj, prošla je nezaboravna večer koja je okupila brojne Novaljce, Barbaćane, Staronovaljce, Lunjane, Kolanjce, Pažane i Povljance, ma sve žitelje otoka Paga, kao i njihove familije koje živi u Rijeci, ali i brojne prijatelje toka Paga.
U organizaciji udruge "Veli Škoj", veliki entuzijazam i energiju organizatora Josipa Kurilića i Tomislava Zubovića, predsjednika Udruge Veli Škoj i svesrdnu suradnju i pomoć lokalnih samouprava Grada Novalje, Grada Paga, Općina Povljana i Kolan, već drugi put za redom održana je manifestacija za koju se tražila karta više.
U programu su sudjelovali brojni paški izvođači – klape Navalia, Murtelice, Kolanjke, Peružini, Povljana i na samom kraju nastupila je klapa Sol, koja je maestralnom izvedbom „Nima do otoka Paga", po tko zna koji put povezala otok i na pozornicu dovela sve izvođače. Od domaćih izvođača, uz omiljene klape, publiku je oduševio nastup otočkih pivača na kanat, kao i nezaboravni performans tete Jelice. Od gostiju nastupali su ženske klape Luka i Hreljin, zatim muške klape Kvarner i Šufit, a kao poseban gost nastupio je Tedi Spalato i svojim nastupom obogatio ovo večer za pamćenje. Cijelu manifestaciju nadahnuto je vodio Josip Krmpotić, cijelu večer podsjećajući prisutne na zajedništvo otoka i humanitarni cilj manifestacije i unapređenje pedijatrije na otoku Pagu. Prikupljeno je 50.000 kn, a interes za donacije traje i dalje.

svi zvuci

0
0
0
s2smodern