Stanovnici Paga su sa pijetetom i tugom obilježili Dan sjećanja na herojski grad Vukovar.
Ispod murala na zgradi Doma kulture čelni ljudi Grada Paga zapalili su svijeće i odali počast svima koji su herojski branili Vukovar - simbol hrvatske slobode.


Izaslanstvo grada Paga činili su gradonačelnik Željko Maržić, zamjenik Dario Grašo, predsjednik Gradskog vijeća Edo Komadina, gradski vijećnici Domagoj Vičević, Branimir Paro Vidolin, Davorin Fabijanić, Ivica Bobić i Stipe Žunić. Izaslanstvo grada Paga također je upalilo svijeće na središnjem križu na groblju u znak tužnog sjećanja.
Polaznici Dječjeg vrtića "Paški mališani" ovaj tužni dan obilježili su pod motom " I u mom gradu Vukovar svijetli". Oni zapalili svijeće i minutom šutnje pokazali da se heroji nikad ne zaboravljaju te da u njihovom Pagu Vukovar svijetli.
Paški mališani postavili su i svoj pano sastavljen od njihovih crteža kako su oni doživjeli Vukovar.
Učenici Osnovne škole "Juraj Dalmatinac" također su obilježili ovu tužnu obljetnicu. U Vukovarskoj ulici o tragediji Vukovara pričao je njihov profesor povijesti Hrvoje Crljenko te su se učenici sa svojim učiteljima pomolili i zapalili svijeće.
Predstavnici Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata predvođeni predsjednikom Davorinom Fabijanićem također su u znak sjećanja zapalili svijeće na spomen svim stradalima - braniteljima, nevinim civilima, nestalima u herojskom Vukovaru i susjednoj Škabrnji.

 

0
0
0
s2smodern