sssU Gradskoj vijećnici održana je radionica na temu EU Fondova koju je organizirala Lokalna akcijska grupa "Mentorides". Na radionici se razgovaralo o mogućnosti financiranja projekata bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja i to Natječaja za mjeru M06 " Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja", zatim Podmjeru 6.1 i za "Potporu za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima".
Predavač Miro Kasapović dipl. ing. Konzultant tvrtke "Dekleva Consulting" prezentirao je zainteresiranim vlasnicima OPG-ova i poljoprivrednicima Pravilnik o prevedbi Mjere M06 te izravno razgovarao i odgovarao na pitanja koja zanimaju ovu ciljnu skupinu.
Po drugom temom radionice, predavač je informirao nazočne o natječajima za Mjeru M04
"Ulaganje u fizičku imovinu" s podmjerama na temu "Potpora za ulaganje u poljoprivredna gospodarstva", zatim "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" te "Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoiprivrednih proizvoda" i "Povećanje dodatne vrijednosti poljoprivrednim proizvodima".

0
0
0
s2smodern