DSCN8404Polaganjem kamena temeljca svečano je i simbolično obilježen početak radova na novoj zgradi dječjeg vrtića koja bi trebala biti završena za šest mjeseci.
" U pripremi za realizaciju ovog projekta vrijednog 18,7 milijuna kuna uloženo je puno truda, volje i ljubavi.

Novi vrtić predviđen je za 130 djece i ukupne površine 2.080 m2. Do današnjeg dana izradili smo projektnu dokumentaciju, riješili imovinsko pravna pitanja, ishodili građevinsku dozvolu, osigurali financijsku konstrukciju, proveli postupak javne nabave, odabrali izvođača i nadzor nad građenjem", kazao je gradonačelnik Željko Maržić i nastavio:"Za potrebe gradnje Grad Pag je osigurao 10 milijuna kuna te 1,5 milijuna preko HBOR-a, Ministarstvo regionalnog razvoja 5,9 milijuna kn, Fond za zaštitu okoliša 1,5 milijuna kn. Da bi ušli u financiranje ovog kapitalnog projekta koji je na dobrobit svih stanovnika Paga bilo je potrebno racionalizirati rashodovnu stranu proračuna, smanjiti zaduženja Grada i proračunski manjak kako bi Grad dobio suglasnost za kreditno zaduženje.Ulaganje u zgradu novog dječjeg vrtića gledam kao ulaganje u našu budućnost. U novoj zgradi roditelji će s povjerenjem dovoditi svoju djecu, bez brige za njihovu sigurnost, udobnost i edukaciju zahvaljujući i osoblju vrtića. Početkom izgradnje vrtića želim da započnemo novi put u razvoju grada vođeni jednom željom i ciljem, a to je da omogućimo prosperitet i nama, a prije svega našoj djeci. Ukoliko se to bude dešavalo, bit će nam to najbolja i najveća nagrada – zadovoljstvo da smo zajedno započeli i završili prave stvari – korisne i dobre", rekao je gradonačelnik Paga.
Polaganje kamena temeljca uveličali su i dužnosnici Venko Ćurlin, pomoćnik ministra Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, izaslanik župana Stipe Zrilića- pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Danijel Segarić, potpredsjednica Županijske skupštine Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Renata Vuksan, predsjednik Gradskog vijeća Pag Edo Komadina, zamjenik gradonačelnika Paga Dario Grašo, načelnici općina Kolan i Povljana Josip Zubović i Ivo Pogorilić, gradski vijećnici, predstavnici gospodarskog i kulturnog života te djelatnici gradske uprave.
Venko Ćurlin je ispred Ministarstva regionalnog razvoja pohvalio entuzijazam s kojim je gradska uprava u Pagu krenula u realiziranje novog vrtića te izrazio zadovoljstvo što je ministarstvo sudjelovalo u financiranju ovog projekta.
" U ime polaznika i djelatnika zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Jedno veliko ljudsko hvala i našim prijateljima iz Križevaca koji su nam omogućili korištenje prostora njihovog odmarališta dok ne bude sagrađen naš novi vrtić", kazala je ravnateljica dječjeg vrtića Ljubica Fabijanić.
Za izradu projekta nove odgojno obrazovne ustanove bila je zadužena projektna tvrtka "JURCON PROJEKT" d.o.o. iz Zagreba. Nakon odrađene potrebne zakonske procedure, za izvođača radova izabrana je građevinska tvrtka "HM PATRIA "d.o.o. iz Zagreba.
Prema sadašnjim procjenama završetak radova je planiran za kraj ožujka slijedeće godine.l

0
0
0
s2smodern