U subotu,12.veljače povodom stotog rođendana splitskog nogometnog kluba „Hajduk“ , njihovi vjerni navijači iz „Torcide Pag“ organizirali su veliku proslavu u Gradu Pagu.

Proslavu koju su pažljivo isplanirali i pripremili započeli su ukrašavanjem grada transparentima postavljenim na ulaze u grad i na glavnom gradskom mostu Katine gdje je postavljen 35 metara dugi transparent s natpisom „100 GODINA LJUBAVI 60 GODINA VJERNOSTI“ te ukrašavanjem lampiona na rivi „Hajdukovim zastavicama“.

Navečer se slavilo na Branimirovoj obali, kraj kipa Jurja Dalmatinca gdje je uz živu bilo besplatnog jela i pića a oko ponoći, nakon što se ugasila javna rasvjeta, rivu su osvijetlile zapaljene bengalke i signalne rakete duž Branimirove obale, Gradskog mosta Katine i Stare rive. Uz zvukove sirena u pašku luku uplovilo je nekoliko brodica, a nakon zadnjih taktova himne Hajduka uslijedio je spektakularan vatromet. Na slavlju stotog rođendana „Hajduka“ , koje je potrajalo do dugo u noć te se kasnije preselilo u prostor II Magazina, okupili su se brojni građani Grada Paga i maškarane grupe. U pripremi proslave članovima „Torcide Pag“ pomogli su Grad Pag, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag, Mjesni odbor Pag, Centar za kulturu i informiranje Pag i sponzori.


0
0
0
s2smodern