IMAG0166Kao i u cijeloj Hrvatskoj, Pag je dostojanstveno i radosno obilježio Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i 20. godišnjicu Oluje.
Izaslanstvo Grada Paga, predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Edom Komadinom i zamjenikom gradonačelnika Dariom Grašom, položilo je cvijeće i upalilo svijeće na Središnjem križu u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku , na grobove poginulih paških branitelja Mate Šavra i Evelina Maržića te na taj način odali počast i zahvalu za njihovu žrtvu.
Cvijeće su položili članovi Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga predvođeni predsjednikom Davorinom Fabijanićem.
U Zbornoj crkvi Uznesenja Marijina održana je sveta misa za branitelje.
Proslava je nastavljena u večernjim satima na Trgu Petra Krešimira IV gdje je klapa "Sol" svojom pjesmom napravila pravu feštu pred velikim brojem posjetititelja.
U srijedu, na sam blagdan, održano je Otvoreno međunarodno prvenstvo grada Paga u stolnom tenisu u sportskoj dvorani OŠ "Jurja Dalmatinca".
U ranim jutarnjim satima organizirani je odlazak u Gospić za branitelje i građane te je tako dvadesetak branitelja krenulo na ličko ratište – Široku kulu, zatim u posjet spomeniku na mjestu pogibije Mate Šavra te su na Ljubovu sudjelovali na svetoj misi i druženju s ostalim braniteljima. Grad Pag su predstavljali predsjednik Gradskog vijeća Edo Komadina i zamjenik gradonačelnika Dario Grašo.
U večernjim satim članovi Gradske glazbe Pag promenadnim koncertom po gradu dali su blagdanski štih, a proslava se nastavila na gradskoj rivi gdje je svirao tamburaški sastav "Kas". Proslava je završena velikim vatrometom.
Željko Maržić, gradonačelnik Paga, po pozivu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, bio je nazočan na svečanom mimohodu te u Kninu na središnjoj proslavi 20. godišnjice Oluje.

riva vatromet baklju

0
0
0
s2smodern