str liberNa mulu u Mandraču postavljen je šator humanitarne akcije "Libertas Liber" s ciljem prikupljanja knjiga za knjižnicu bolnice hrvatskih veterana u Zaboku.
Organizatori su Hrvatska udruga prošlost rata za budućnost mira, Klub veterana 148. brigade HV iz Zagreba (Trnje) i HUNIKA - Hrvatska udruga nakladnika i kolekcionara antikviteta, uz podršku četrdeset braniteljskih udruga. U Pagu im se pridružila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zadarske Županije, Žene is Domovinskog rata grada Zadra i podružnica Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata.
Dubravko Slović iz hrvatske udruge "Prošlost rata za budućnost mira" zahvalio se Gradu Pagu koji im je osigurao i ustupio atraktivnu lokaciju za ovu humanitarnu akciju.
Organizatori pozivaju sve građane da kupnjom knjiga doprinesu akciji i prikupljanju sredstava za knjižnicu, a mogu donirati i vlastite knjige koje im više ne trebaju. Cijene su popularne, snižene od nakladnika i do 80 posto, od 5 kuna nadalje, a u ponudi se nalaze knjige za djecu, stripovi, beletristika, publicistika...
Akcija u Pagu završava 31. kolovoza kada šatar seli u susjednu Novalju gdje će ispred zgrade Turističke zajednice biti postavljen do 10. kolovoza.

0
0
0
s2smodern