Krajem prošlog tjedna održan je sastanak Odbora za organizaciju Zimskog karnevala 2011. godine,

kojemu su nazočili dogradonačelnika grada Paga Tino Herenda, predsjednik Gradske glazbe Pag Teo Bukša, Branko Barbir, predsjednik Karnevalske udruge "Markova kumpanija" Dušan Herenda, predsjednica Kulturno umjetničkog društva „ Družina“ Sanja Maržić, ravnateljica osnovne škole „ Juraj Dalmatinac“ Željka Zubović, direktorica Centra za kulturu i informiranje Pag Dijana Vuleta i predsjednica Mjesnog odbora Pag Jelena Grubišić.

Na sastanku je dogovoren programa završnih dana ovogodišnjeg Zimskog karnevala u gradu Pagu . Uz karnevalske zabave, koje se već 2 subote održavaju u prostoru II. Magazina, održat će se dvije karnevalske priredbe „ petkom“ u Domu kulture u organizaciji Branka Barbira i njegove kumpanije.

Zadnji dani tradicionalnog Paškog zimskog karnevala 2011.godine započinju u nedjelju 06. ožujka u 16,00 sati povorkom sa „trajektnog pristaništa“. Nakon što povorka dođe na Trg Petra Krešimira IV održat će se primopredaja vlasti i ključa grada. Nakon toga predviđen je nastup KUD „Družina“ sa tradicionalnim Tancem uz pratnju Gradske glazbe Pag, kojoj će u goste doći glazbari koji će dodatno uveličat karneval.

Ponedjeljak, 07.ožujka zamišljen je kao dječji dan u sklopu kojeg će dječji zbor Vijolice predstavit svoj CD, nastupit će najmlađa skupina KUD-a „Družina“ te će se izabrati najljepši literalni i likovni radovi djece osnovne škole „Jurja Dalmatinca“.

Utorak, 08.ožujka dan će uveličat KUD „Družina“ koji će izvesti tradicionalnu pašku „ Robinju“. Iza zadnjeg kola predviđena je podjela tradicionalnog humorističnog lista „Baš nas briga“ te održati vatromet.

Srijeda, 09.ožujak zadnji je dan karnevala, a započet će žalobnom povorkom u 16,00 sati nakon koje će se pročitati oporuka „ Marka“, krivca za sve paške nedaće. Nakon čitanja oporuke „Marko“ će spaliti na gradskom mostu Katine .

0
0
0
s2smodern