U prostoru bivše trgovine "Borovo" otvorena je Narodna čitaonica čime je građanima Paga omogućeno svakodnevno čitanje tiska te je uređen prostor za ured Matice hrvatske ogranka Pag. Na otvaranju je bio nazočan Dario Grašo, zamjenik gradonačelnika Paga koji je otvorio čitaonicu.
U ime Matice umirovljenika Pag prisutnima se obratio Željko Maržić, predsjednik i tajnik Stjepan Sabalić koji se zahvalio Grgi Fabijaniću i Izidoru Juriću koji su se, kroz dvadeset godina otkako su ostali bez adekvatnog prostora, brinuli da svaki dan budu novine na stolu.
Jure Maržić.. predsjednik Matice hrvatske Pag zahvalio se Gradu Pagu na ustupanju ovako lijepog prostora i pomoći pri uređenju. Također, zahvalu je uputio klesaru Marinku Katuši iz Zadra koji je poklonio dvije kamene ploče s nazivom instutucija, Tini Maržić te poduzeću "Dunit Građenje" d.o.o. koji su se potrudili i u vrlo kratkom vremenu uredili prostor. U uređenju svoj prilog dala je Matica hrvatska ogranak Pag.
Ovaj prostor će biti čitaonica u vremenu od 9.00 do 12.00 i 15.00 – 19.00 , a u ostalom vremenu može poslužiti klapama i udrugama za vježbanje te za igranje tumbule za što je već iskazan interes.

0
0
0
s2smodern