Svečanim otvorenjem Paškog kulturnog ljeta u utorak 30. lipnja u 21 sat počinje najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali.


Niz od gotovo četrdeset programa počet će plesnim nastupom pod nazivom"Edith Piaf" u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla. Publika će na svečanom otvorenju u atriju Kneževog dvora uživati i u koncertu tenora Đanija Stipaničeva i mezzosopranistice Nere Gojanović uz klavirsku pratnju Gordane Pavić. U prizemlju Kneževog dvora u 22: 00 sata otvorit će se izložba „Sv. Petar u gradu Pagu" Arheološkog muzeja u Zadru.
Gosti grada Paga tijekom ljetnih mjeseci, sve do sredine rujna do kada traje Paško kulturno ljeto, moći će uživati u kazališnim predstavama, kreativnim radionicama za djecu i odrasle, prikazu života na paškim ulicama prije 100 godina, srednjovjekovnim programima, starim obrtima, večerima paškog folklora i slično. Paško kulturno ljeto posjetiteljima nudi i stalnu izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Pradavno paško jezero na kojoj se može vidjeti zub krokodila star čak 18 milijuna godina te fosil puža Valvata koji je jedini takav primjerak na svijetu. Centar za kulturu Pag u programu ima i stalnu izložbu "Pag u srednjem vijeku", Stalnu izložbu solarstva, Stalnu izložbu „Bartol Kašić". U Kneževom dvoru i u crkvi Sv. Jurja se kroz ljetne mjesece izmjenjuju izložbe raznih autora. Sve to Paško kulturno ljeto čini iznimno atraktivnom i vrijednom manifestacijom, koja se osim po brojnosti, ističe i kvalitetom i raznolikošću sadržaja.

 

0
0
0
s2smodern