Trg 1Proteklog vikenda u Celju je održana manifestacija "Zvuci i okusi otoka Paga" kojom su pred početak turističke sezone sve četiri jedinice lokalne samouprave Pag, Novalja, Kolan i Povljana predstavile cjelovitu turističku ponudu otoka. Održana su dva događaja : predstavljanje u "City Centru" i na Krekovom trgu u srcu Celja.
"Prema rječima organizatora kroz ova dva predstavljanja prošlo je oko pet tisuća posjetitelja koji su naši potencijalni turisti. Ako znamo da su Slovenci među najbrojnijim turistima na otoku, onda možemo biti zadovoljni efektom ove promocije. Zajednički nastupi u promociji su se pokazali odličnim jer naš otok u cjelini nudui mnoštvo različitih doživljaja. Prošle godine je održana prva ovakva manifestacija, a s obzirom na dobar odjek, dogovoreno je da postane tradicionalna.", kazao je Željko Maržić, gradonačelnik Paga koji je zajedno sa svojim kolegama gradonačelnikom Novalje Antom Dabom, te načelnicima Povljane i Kolana Ivom Pogorilićem i Josipom Zubovićem aktivno sudjelovao u promociji.
Uz zvuke otočkih klapa muških "Sol" i "Navalia" te ženske klape "Kolanjke" osjetio se duh otoka Paga kojeg je obogatila raznovrsna gastronomska ponuda. Na štandovima se nudio paški sir, plava riba na gradelama, skuta, baškotini, rižoto od sipe, maslinovo ulje, travarica i ostali paški specijaliteti. Posebno dobro posjećen bio je štand sa paškom čipkom, a pažnju posjetitelja privukla je prekrasna narodna nošnja koju su prezentirali članice i članovi KUD-a "Družina" iz Paga.
Uz odličnu atmosferu, klapsku pjesmu, degustaciju te organizaciju podijelio se veliki broj prospekata uz neposredni kontakt s domaćinima, pa je bilo lijepih susreta kao npr. s bračnim parom iz Celja koji na otok Pag dolazi punih 48 godina.
Načelnik Općine Celje Bojan Šrot je, kao domaćin, pozdravio goste i pozvao svoje sugrađane da provedu ljetni odmor na Pagu, a otočki čelnici zahvalili su mu na gostoprimstvu uz poziv da dođu na Pag.
U organizaciji ove turističke promocije veliki doprinos dao je Roman Šumak, dugogodišnji prijatelj i zaljubljenik u otok Pag.

FOTO: Ivo Šupraha

0
0
0
s2smodern