IMG 3964 1280x853Zadarska županija i Udruga zadarskih klapa darivali su 25. i 26. travnja smotru klapa u Hrvatskom domu Vukovar i pjevanje na misi u crkvi sv. Filipa i Jakova povodom Dana Grada Vukovara.
Uoči same smotre u predvorju Hrvatskog doma Vukovar izložene su fotografije Foto kluba Pag pod zajedničkim nazivom "Ćutin otok svoj" te fotografije PD Babulj iz Bibinja, a izložbu su otvorili župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
U subotu, 25. travnja 2015. godine na pozornici Hrvatskog doma Vukovar nastupile su klape Peružini, Koporan, Condura, Luna, Sukošan i Kožino. Koncert je završio pozdravnim riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i zajedničkom pjesmom „Croatio iz duše te ljubim", koja je spojila glasove klapa i publike u prepunoj dvorani.
U nedjelju, 26. travnja 2015. godine u 11 sati klape su pjevale na svetoj misi u crkvi svetog Filipa i Jakova. Istoga dana sudionici smotre posjetili su Spomen Dom na Ovčari, mjesto masovne grobnice na Ovčari i Memorijalno groblje, te odali počast svim žrtvama Domovinskog rata u gradu Vukovaru.

0
0
0
s2smodern