IMG 3778 1024x683Povodom održavanja Državnog natjecanja iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, u prizemlju Kneževog dvora održano je svečano otvaranje pod nazivom "Jezici su mostovi među ljudima". Nazočne je pozdravila Željka Zubović, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" koja je zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja i zaželjela učenicima uspješan rad.
Gradonačelnik Željko Maržić je iznio nekoliko podataka o povijesti našeg grada i istaknuo da je Pag grad soli, čipke i bogate kulturno povijesne tradicije, ali i grad koji živi od turizma te je zaželio učenicima zaželio puno uspjeha u natjecanju.
U sklopu programa otvaranja nastupili su učenici koji su na nekoliko jezika upoznali goste sa specifičnostima grada Paga te izveli simpatičan igrokaz. Poseban pljesak zaslužili su najmlađi učenici folklorne sekcije koji su izveli paški tanac. U programu su nastupili članice Plesne udruge "Kissa", školski zbor i Dječji zbor "Vijolice", ovogodišnji dobitnici Županijske nagrade iz oblasti odgoja i obrazovanja.
Nazočne je pozdravila predsjednica Državnog povjerenstva Miljenka Mikac, a natjecanje je otvorila
Sandra Seferagić, predsjednica Vijeća učenika OŠ "Jurja Dalmatinca".
Za mentore i članove Državnih povjerenstava organiziran je Okrugli stol s temom " Natjecanje, kako dalje" .
Prigodom održavanja ovog natjecanja izdan je poseban bilten iz kojeg svi sudionici mogu vidjeti program natjecanja, zatim podaci i gradu Pagu, kulturno povijesni spomenici, poznati Pažani, više informacija o paškim pučkim napjevima, zatim informacije o OŠ "Jurja Dalmatinca", gastro ponuda, a sam bilten ilustriran je crtežima učenika paške osnovne škole.
Sponzori ovog natjecanja su : "Pag 91", Komunalno društvo Pag, "Antonio Tours" Vlašići, "Paška sirana", Solana "Pag", Trgovački centar "Lorenco", Pekarnica "Vodice" i "Pag II", Grad Pag, Sirana "Mih", Sirana "Gligora"."

0
0
0
s2smodern