U sklopu ekološke kampanje "Zelena čistka",, u subotu, 18. travnja 2015. godine održat će se jednodnevna dobrovoljna akcija čišćenja u Pagu od 9.00 do 14.00 sati.


Ovogodišnju akciju organiziraju i podržavaju: Grad Pag, Srednja škola "Bartola Kašića", Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag, KUD "Družina", Paška alka, Tenis klub "Pag", Gradska knjižnica, SRD "Orada", "Pag 2", Komunalno društvo Pag, Čistoća Pag, "Cvit soli", Osnovna škola "Juraj Dalmatinac", Udruga "Rogujica" i Foto klub "Pag".
Okupljanje je na parkiralištu marketa "Lorenco" u 8.30. Bilo bi poželjno da se sa sobom donesu grablje i gumene čizme.
Na licu mjesta odrediti će se lokacije čišćenja (Stara cesta Pag – Košljun; hotel "Bellevue"; Bošana; Hanzine; Gradska plaža Prosika; Veliki nasip; mali nasip i Lokunja).
Za sve sudionike dobrovoljne akcije čišćenja osuguran je ručak u DVD-u Pag.
O vremenskim uvjetima ovisi hoće li se akcija održati te će se, u slučaju nevremena, akcija održati slijedeći neradni dan.
Zelena čistka dio je globalnog pokreta "Let's do it!" i godišnjih akcija "World Cleanup" (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.
Ovom akcijom podiže se s svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.
U subotu, 18. travnja 2015. godine udružiti ćemo napore kako bi pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda, te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu.
Pridruži nam se i ti! Osjeti zajedništvo i pozitivu koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra!

 

0
0
0
s2smodern