Prošlog tjedna Pag je bio domaćin višednevne terenske nastave za pedestak profesora i nastavnika biologije iz cijele Hrvatske u organizaciji dr. sci. Diane Garašić, više savjetnice za biologiju iz Agencije za odgoj i obrazovanje i Vesne Fabijanić, prof. savjetnika iz škole domaćina Srednje škole "Bartola Kašića".


Otvorenje skupa održano je u prizemlju Kneževog dvora gdje je sve sudionike pozdravila profesorica Milena Čemeljić, ravnateljica paške srednje škole. Održan je i prigodni program u kojem su nastupili učenici SŠ "Bartola Kašića" - folklorne sekcije koju vodi profesorica Sanja Maržić i dramske sekcije koju vodi profesorica Nataše Strugar.
Prigodna predavanja održale su profesorice Ljiljana Martinović i Vesna Fabijanić.
U sklopu terenske nastave sudjelovali su stručni predavači sa PMF-a iz Zagreba dr.sc.Jasenka Sremac, geologinja i zoolog dr. sc. Mladen Kučinić.
Gostima je bio organiziran niz izleta: na Velo Blato, u susjednu Novalju i "Vrtove lunjskih maslina" te na plažu Zrće.
Posebno zanimljiv bio je izlet i posjet Velom blatu i ornitološkom rezervatu koje su profesori razgledali u suradnji s mr. sci. Moranom Bačić iz Javne ustanove "Natura Jadera" pod stručnim vodstvom ornitologom dr. sci. Gordanom Lukačem i botaničarkom Ivanom Adžić iz Nacionalnog parka "Paklenica".
U gradu Pagu posjetili su Galeriju paške čipke, stalni postav izložbe solarstva i Bartola Kašića, Etno galeriju, izložbu Paško pradavno jezero i benediktinski samostan Sv. Margarite, "Solanu Pag" i "Pašku siranu".
Posljednjeg dana organiziran je izlet brodom po paškoj uvali. Gosti su bili oduševljeni ovako organiziranom terenskom nastavom u kojoj su upoznali prirodne ljepote, kulturno povijesne znamenitosti i specifičnosti grada i otoka Paga.

 

 

0
0
0
s2smodern