U četvrtak, 12. ožujka 2015. u Kneževom dvoru od 11 do 12:30 sata održat će se dva javna predavanja.
O temi Resocijalizacije liječenih ovisnika i ovisnost govoriti će Siniša Kabić Peters, predsjednik Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, dok će o problemu Ovisnost o kocki predavanje održati Marija Škrgatić, iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Posjetitelji će se moći osobno posavjetovati s voditeljem savjetovališta udruge "Porat" i djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo.
Ovo predavanje dio je projekta "Ukluči se" Udruge "Porat", a cilj mu je pružiti psihosocijalnu podršku liječenim ovisnicima nakon završenog tretmana u terapijskoj zajednici, te informiranje o mogućnostima školovanja, doškolovanja i zapošljavanja radi lakše prilagodbe u društvu s ciljem održavanja apstinencije.
Organizacija ovog predavanja je partnerstvo Zavoda za javno zdravstvo Zadar i Udruge "Porat" kroz provedbu projekta "Mentalno zdravlje za sve".
Ovisnost se opisuje kao kompulzivna potreba za korištenjem opojnih sredstava, čak i unatoč negativnim posljedicama koje uživanje tih supstanci može ostaviti po zdravlje i okolinu ovisnika. "Ovim predavanjem želimo ukazati na negativne posljedice ovisnosti i educirati širu javnost o tom problemu", ističu organizatori.

0
0
0
s2smodern