vladaPrema Odluci Vlade RH na 212. sjednici određen je datum 8. ožujka 2015. godine za provedbu prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Paga te njegovog zamjenika.
Vlada je raspisala prijevremene izbore za 17 gradova i općina za 8. ožujak jer nisu u propisanom zakonskom roku donijeli proračune za ovu godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju.
U gradovima Dubrovniku, Novom Marofu, Svetom Ivanu Zelini, Rabu, Pagu, Hvaru, Omišu, Korčuli i Zlataru te općinama Kukljica, Rugvica, Milna, Petlovac, Čaglin, Strahoninec, Lumbarda i Gundinci građani će 8. ožujka izaći na birališta kako bi odabrali svoje zastupnike u gradskom i općinskom vijeću te (grado)načelnike i njihove zamjenike.
Odlučila je tako Vlada na sjednici nakon što je prije dva tjedna raspustila predstavnička tijela tih lokalnih jedinica i razriješila (grado)načelnike te njihove zamjenike.
Prijevremeni izbori se u slučaju istovremenog raspuštanja predstavničkog tijela i razrješenja (grado)načelnika održavaju istodobno, u roku od 90 dana od raspuštanja odnosno razrješenja, a od dana raspisivanja izbora do dana njihova održavanja ne može proteći manje od 30, niti više od 60 dana.
Odluka je objavljena u Narodnim novinama od 5. veljače 2015. godine.

0
0
0
s2smodern