Na redovnoj godišnjoj skupštini Gradske glazbe Pag koju je vodio predsjednik Dario Grašo podnesena su izvješća o radu i usvojen program rada za 2015. godinu.

Pred 26 prisutnih glazbara, opći izvještaj o radu podnio je Teo Bukša, predsjednik Upravnog odbora.
Glazbari su zaključili da je potreban jači angažman Upravnog odbora u nabavi instrumenata i popravku starijih instrumenata – pogotovo za rad Male škole koja je jako aktivna. Navedeno je i obilježavanje 90-te obljetnice prvog nastupa Gradske glazbe Pag tijekom prošle godine – kroz prigodne koncerte tijekom ljeta i božićnih praznika, a raspravljalo se i o problematici novih prostorija koje su dobivene na korištenje i uređene za: tajništvo, za arhivu nota i dokumenata i za „društvene prostorije".
Prihvaćeni su izvještaji o radu Male škole koja broji čak 25 malih glazbara, a podnijeli su ih Davor Dobrijević i Branko Barbir. Oni su predložili da se školarina ukine djeci koja su nabavila vlastiti instrument, pa je prijedlog upućen Upravnom odboru kako bi se sastavila posebna odluku kojom će se ovaj zaključak regulirati. Članovi skupštine savjetovali su učiteljima da potiču djecu, odnosno, njihove roditelje, u kupnji vlastitog novog ili polovnog instrumenta jer će se djeca na taj način dodatno potaknuti u radu na savladavanju sviranja instrumenta, ali i njegovom čuvanju. Glazbi će se olakšati financijski izdaci za kupnju novih instrumenata koji su sve veći radi velikog interesa mladih za Malu školu.
Teo Bukša iznio je okvirno plan rada Gradske glazbe Pag kroz sljedeću godinu. Uz redovne aktivnosti Gradske glazbe Pag, Bukša je u svome izlaganju naveo da je u planu održati nekoliko različitih koncerata ove godine.
"Započeti ćemo sa karnevalskim koncertom kojeg spremamo uz pomoć „karnevalskih zvijezda pjevača" , zatim nekoliko ljetnih koncerata koje bi, u koliko bi to bilo moguće, pokušali financirati sredstvima Turističke zajednice Pag tijekom sezone, i na kraju, Božićni koncert. Radi bolje uvježbanosti članova orkestra, kapelnik planira, uz redovne, uvesti i sekcijske prove orkestra. Uz navedeno namjeravamo, kao i dosada nastupati na karnevalima, redovitim „budnicama" i drugim nastupima – po potrebi.Velika želja nam je kupiti nekoliko novih ili polovnih instrumenata gdje bi nam dobrodošla financijska pomoć Grada i Zadarske županije". ", rekao je Bukša.
Želja glazbara je otići u Szigetvar odakle je stigao poziv tamošnjeg puhačkog orkestra i grada Szigetvara te, ukoliko bude financijskih mogućnosti, ugošćavanje Pihalnog orkestra Jesenice u Pagu s obzirom da su paški glazbari prošle godine bili njihovi gosti.
Članovi Gradske glazbe raspravljali su i o normalnom nastavku rada u 2015. godini zbog neizglasavanja proračuna za 2015. godinu. S obzirom da se u takvoj situaciji ne može znati koliko će Gradska glazba dobiti sredstava iz gradskog proračuna, postaje neizvjesna sudbina svih planova koje ova udruga namjerava ostvariti u prvih nekoliko mjeseci 2015. godine. Skupština je donijela odluku da predstavnik Gradske glazbe odmah po imenovanju Povjerenika zakaže sastanak i pokuša razjasniti mogućnosti financiranja iz gradskog proračuna prema predloženom programa rada.

 

0
0
0
s2smodern