BeFunky IMG 3112.jpgU prizemlju Kneževog dvora održan je božićni domjenak Udruge Sveti Vid otoka Paga na kojem je predsjednica udruge Marija Oštarić i koja je navela da je cilj osnivanja ove udruge okupiti sve uirovljenike na otoku i informirati ih o osnivanju Centra za njegu i pomoć starima, nemoćnima i invalidima. Prema trenutnoj evidenciji udruge, njih je oko tri stotine na našem otoku. S njima bi radila školovana i obučena stručna osoba – diplomirana medicinska sestra Bojana Horvat. Marija Oštarić je navela da ima dosta umirovljenika koji su još aktivni, ali i zaboravljeni te je cilj uključiti ih u svakodnevne aktivosti u kojima mogu pomoći sa svojim životnim iskustvom. Od jedinica lokalne samouprave tražiti će se da budu potpisnici Partnerskog ugovora, a zatražiti će se pomoć od Zadarske županije – Ureda za zdravstvo. Oštarić je najavila da će se udruga sa svojim programom natjecati za sredstva EU i pozvala sve čelnike jedinica lokalne samouprave na otoku Pagu da popdupru ovu aktivnost i pomognu u okviru svojih mogućnosti.
Nazočnim umirovljenicima predstavila se i medicinska sestra Bojana Horvat, a u ime Stranke umirovljenika Grada Paga nazočne je pozdravio Mladen Dorić naglasivši da sve stranke u svojim programima i lokalne vlasti trebaju na prvom mjestu podržavati razvoj otoka budući su ciljevi isti.
Nazočne umirovljenike pozdravio je gradonačelnik Paga Željko Maržić i naglasio kako podjeljenost otoka nikuda ne vodi. " Odnosi između otočkih jedinica lokalne samouprave prije nisu bili dobri, a sada možemo svi zajedno sjesti i razgovarati, dogovarati se oko postizanja zajedničkih ciljeva. Možemo raditi i napredovati samo ako postoji povjerenje koje je jedino temelj razvoja i napretka", rekao je Željko Maržić i zaželio svima sretan Božić.
Marija Oštarić se zahvalila svim obrtnicima, poduzetnicima, ribarima i dobrim ljudima koji su omogućili i pripremili lijepi domjenak na kojem se su prisutni umirovljenici počastili i podružili.

0
0
0
s2smodern