mir i dobroU prigodi obilježavanja predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim i vjerskim običajima, građani će u velikom broju biti nazočni Svetim misama, organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima i međusobno se posjećivati u svojim domovima.
Polocijska uprava zadarska će na svom području odgovornosti i ove godine od 15. prosinca 2014. do 8. siječnja 2015. godine provoditi operativno preventivnu akciju "Mir i dobro".
Operativna akcija ima za cilj spriječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, što može rezultirati težim ili lakšim ranjavanjem, prostrijeljivanjem ili oštećenjem prozorskih stakala stanova, obiteljskih kuća, motornih vozila i prijevoznih sredstava.
Zlouporaba oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava posebice će biti opasna na mjestima većeg okupljanja građanja, te među najmlađima – djecom.
Unatoč brojnim javnim apelima, činjenica je da se oružje te druga ubojita opasna sredstva zlorabe od strane neodgovorne kategorije pučanstva koja očito na drugi primjereniji način nije u stanju proslavljati blagdane.
Ovim putem zamoljavamo sve građane da ovakvim neodgovornim ponašanjem ne dovode u opasnost ljudske živote i materijalne štete već da dostojno proslave predstojeće blagdane jer, u konačnici, svi želimo da nam blagdani proteknu u miru i spokoju bez neželjenih tragedija.

0
0
0
s2smodern