publika SmallU organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u prizemlju Kneževog dvora održana je Večer tradicijskih pjevanja otoka Paga nakon održane radionice na kojoj su prof. Jure Maržić i prof. Ivo Bosna podučavali četiri mlada para tradicijskom pjevanju.
Mladi pjevači su izveli muške i ženske paške pučke napjeve, paško povljanske žensku pučke napjeve, manitinjadu i karnevalski napjev.
Nastupila su četiri mlada para različitih generacija – Katarina Šljivo i Vedrana Maržić, Dorijan Herenda i Luiđi Rumora – svi učenici OŠ "Jurja Dalmatinca" koji su radili s profesorom Ivom Bosna, zatim Laura Bačić i Rozelina Kapović, također učenice paške osnovne škole koje su radile s profesorom Jurom Maržićem. Najstariji par su Jure Kaurloto i Marin Milić, učenici Jure Maržića.
Na ovoj večeri nastupio je profesor Vlatko Majić koji je zajedno s učenicom Ivom Sabalić recitirao nekoliko svojih pjesama.
Cilj radionice je, u skladu s uputama ministarstva , očuvati i osigurati prenošenje kulturnog dobra na mlađe naraštaje budući da je tradicijsko pjevanje zaštićeno kulturno dobro pri Ministarstvu kulture RH.
Pokrovitelj je Grad Pag.

0
0
0
s2smodern