SVI OSNOVNAU Pagu će u srijedu 17. prosinca, u 12.00 u gradskom parku Golija, na 50 godina biti pohranjena vremenska kapsula. Zanimljiv je to projekt Centra za kulturu i informacije Pag koji je gotovo godinu dana prikupljao razne materijale, dokumente, fotografije, predmete i slično koji će biti pohranjeni u vremensku kapsulu. Kapsula će se otvoriti za 50 godina, dakle 2064. godine, a oni koji će je otvoriti, steći će uvid u način života u gradu Pagu 2014.-te godine.
„ Bio je ovo vrlo zanimljiv projekt koji smo uživali raditi. Pohranjivati stvari i razmišljati o tome što će one nekom značiti za 50 godina uistinu je interesantno. Pažani će za 50 godina moći vidjeti fotografije ulica svoga grada u kojima će se zasigurno puno toga promijeniti. Pročitat će neka zanimljiva pisma, vidjeti što se radilo u gradskoj upravi, osnovnoj i srednjoj školi te vrtiću, poslušati poneki nosač zvuka, pročitati podatke o načinu života u Paga u 2014. godini. Ima tu raznih uporabnih predmeta od mobitela, dječjih igračaka, osobnih sitnica kao što su cipele jedne obitelji, ali i hrane i pića. Hvala svima koji su se odazvali. „ – rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta. Kapsula će biti pohranjena uz kratki prigodan program u kojem će sudjelovati i djeca iz vrtića Paški mališani. „Upravo su oni ti koji bi za 50 godina trebali biti svjedoci o danu kada smo pohranjivali kapsulu. „ – rekla je Vuleta.
U Centru za kulturu Pag očekuju kako će vremenska kapsula imati i puno veći značaj od povijesnog jer će biti atraktivna turistima.
„Kapsula će biti označena paškim kamenom na koji će se postaviti pločica s ugraviranim natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku. Sigurni smo kako će to mjesto postati jedno od omiljenih za fotografiranje brojnim turistima koji u ljetnim mjesecima posjećuju Pag" – kažu u Centru.

0
0
0
s2smodern