Članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Pag boravili su u Rovinju gdje su posjetiti svoje prijatelje – članove Dobrovoljno vatrogasnog društva Rovinjsko selo i Javnu vatrogasnu postrojbu Rovinj.


Osam paških vatrogasaca provelo je dva dana u radnom posjetu prigodom kojeg su obnovili jedanaest godina staro prijateljstvo s članovima DVD-a Rovinjsko selo. U sklopu posjete obišli su Nacionalni park Brijune i JVP-u Rovinj.
Domaćini su priredili svečanu večeru na kojoj su ih paški vatrogasci pozvali na proslavu 80 godina organiziranog vatrogastva u Pagu koja će se održati u svibnju 2015. godine u Pagu. Također dogovorena je i mogućnost bratimljenja s DVD-om Rovinjsko selo i JVP Rovinj.
Vatrogasci su u znak prijateljstva razmijenili poklone, pa su tako članovi DVD-a Pag, kao zahvalu za gostoprimstvo prijateljskom DVD-u Rovinjsko selo uručili zidni sat sa simbolom grada Paga – motivom paške čipke dok su članovi DVD-a Rovinjsko selo uzvratili s prigodnim simbolom istarskog kraja - bokaletom s poznatim istarskim vinom "Teran".

 

0
0
0
s2smodern