Prigodom obilježavanja Dana policije, djeca koja pohađaju predškolsku odgojno obrazovnu skupinu Dječjeg vrtića "Paški mališani" sa svojim odgojiteljicama posjetila su Policijsku postaju Pag.


Djeca su se upoznala sa zanimanjem policajca, rekvizitima i sredstvima koji se u tom poslu koriste te metodama i načinom njihova rada.
Na djeci prilagođen način, policijski djelatnici su pokazivali djeci primjere iz prakse, pa su se tako paški mališani upoznali kako se radi alkotest, kako se ponašaju prometni prekršitelji, kako se hvataju lopovi, puštali su im sirene, posjedali na policijske motore, a vidjeli su i kako izgleda vozilo za privođenje prekršitelja zakone. Djeca su s velikim zanimanjem slušala i promatrala što sve rade policijski djelatnici, a posebno su se zadržali na temi prometa i ponašanja na prometnicama. Upoznali su se s kontakt policajcem koji ih je uputio da se njemu mogu slobodno obratiti u slučaju bilo kakvih problema.
Policijski službenici su proveli djecu kroz sve prostorije u zgradi, a najviše ih se dojmila dvorana sa spravama za vježbanje i pritvori. Prije odlaska, policajci su počastili djecu grickalicama i sokićima.
Ovo je druga godina da najmlađi posjećuju Policijsku postaju Pag, a početkom listopada planirana je posjeta Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pag kako bi se upoznali sa svim onim što rade vatrogasci.

 

0
0
0
s2smodern