Od 18. do 21. rujna održava se 18. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi s temom "Čipka i nakit".

Kao i proteklih godina i paške čipkarice će se predstaviti javnosti sa svojim radovima, pa su tako u Lepoglavu otputovali predstavnici Grada Paga, članice Udruge paških čipkarica "Frane Budak" te će biti predstavljeni radovi iz Benediktinskog samostana Svete Margarite i čipkarice Mirjane Tkalčec. Posebnu radionicu "Čipka postaje nakit "vodit će Kirsten Brinkmann, poznata njemačka st.ručnjakinja za čipkarstvo iz Hamburga koje je bila gošća 5. Međunarodnog festivala čipke u Pagu održanog u lipnju
Na ovogodišnjem festivalu čipke u Lepoglavi posjetitelji će imati prigodi vidjeti i najljepše čipke iz Hrvatske, budući će se na festivalu predstaviti svi naši vodeći čipkarski lokaliteti - Pag, Hvar, Sveta Marija, Sikirevci, Trg kraj Ozlja, Split i Lepoglava te će biti prezentirani i neki od najatraktivnijih čipkarskih uradaka na temu čipke i nakita iz Belgije, Slovenije, Mađarske i Poljske, a posebno će biti predstavljene čipke iz Bosne i Hercegovine, zemlje – partnera festivala čipke u Lepoglavi.
U programu festivala je okrugli stol na kojem će se raspravljati o Zakonskim regulativama i mogućnostima djelovanja pojedinaca s posebnim vještinama, znanjima i umijećima.

 

0
0
0
s2smodern