Krajem tjedna održana je osnivačka skupština na kojoj je donesena odluka o osnivanju Veslačkog kluba "Pag". Na skupštini je bilo 20 osnivača koji su za predsjednika kluba izabrali Davorina Fabijanića. Dopredsjednik je Branko Markota, član Veslačkog saveza Hrvatske, a glavni tajnik Ante Čemeljić.
Na osnivačkoj skupštini bili su prisutni gradonačelnik Željko Maržić, dogradonačelnik Dario Grašo i predsjednik Gradskog vijeća Vjekoslav Šljivo.
Gradonačelnik Maržić je pozdravio nazočne i dao podršku ovoj inicijativi tim više što je Pag prije pedesetak godina imao veslački klub tako da je ovo i oživljavanje tradicije dok je Branko Markota obećao podršku veslačkog saveza u bilo kojem obliku u prvim koracima nastajanja kluba.
"Nakon osnivanja krenut ćemo u nabavu najnužnije sportske opreme kako bi stvorili uvjete za početak rada i to prvenstveno s najmlađima jer nam je cilj da se djeca što prije počnu okupljati oko ovih sportskih aktivnosti. Angažiranjem u veslačkom klubu ispunilo bi se njihovo slobodno vrijeme čime bi se stvorile pretpostavke zdravog života i stvaranja radnih navika. Vjerujemo da ćemo čim prije krenuti s radom i da će biti dobar odaziv", rekao je Ante Čemeljić.
Na području odgoja i obrazovanja ciljevi kluba su njegovanje domoljublja, etičkih i moralnih normi, uljudbenog vladanja sveukupnog članstva na sportskom polju i izvan njega, poticanje redovnog školovanja mladeži, podizanje stručnosti svih djelatnika u svrhu kvalitetnog ostvarivanja programa sporttske djelatnosti.
Osim toga, osnivanjem veslačkog kluba zacrtano je područje djelatnosti – stvaranje uvjeta razvoj vrhunskog sporta i postizanje sportskih rezultata i uvjeta za unapređenje sporta djece i mladeži, ostvarivanje materijalnih i drugih pretpostavki za podizanje kvalitete stručnog rada i trenažnog procesa, skrb o sportašima, stručnim i drugim djelatnicima, organiziuranje sportskih preiredbi, rad na povećanju broja sudionika u sportskim aktivnostima.

0
0
0
s2smodern