BeFunky BeFunky 5.jpgMnoštvo vjernika sudjelovalo je u velikoj zavjetnoj procesiji kojom je, u prigodi Vele Gospe, najvećeg vjerskog blagdana u Pagu, kip Majke Božje iz crkve sv. Marije u Starom gradu prenesen u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu.
U procesiji su sudjelovali mnogobrojni vjernici, svećenici iz svih otočnih župa i okolice, ministranti, djevojke i mladići obučeni u pašku narodnu nošnju, crkveni zbor, članovi DVD-a Pag i veliki broj turista. Osim njih, u ovogodišnjoj procesiji po prvi put sudjelovali su članovi svih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zadarskoj županije – njih četrdesetak od kojih dvadesetak u svečanim vatrogasnim uniformamama predvođeni Kažom Kolanovićem, predsjednikom Vatrogasne zajednice Zadarske županije i Željkom Šošom, zapovjednikom Vatrogasne postrojbe Zadar. Procesiju su pratili i mladići u čamcima s hrvatskim zastavama. Nošen na rukama Pažana u narodnim nošnjama Gospin kip je, uz molitvu i pjesmu, postavljen u Zbornoj crkvi, gdje je svečanu misu predvodio mons. Ivan Mustać.

BeFunky 1.jpgBeFunky 3.jpg


U noći s 14.-og na 15.-i kolovoza u svetište Majke Božje od Starog grada pristizali su brojni vjernici s cijelog otoka kako bi sudjelovali u misi koju je, dan uoči blagdana,u Starom gradu predvodio don Josip Kolega, zatim u bdijenju i prvim jutarnjim misama - u 6 sati predvođenu paškim župnikom don Zdenkom Milićem i misom u 8 sati koju je predvodio župni vikar don Tomislav Planinić dok je misu u crkvi Benediktinskog samostana predvodio don Dario Tičić. Svečanu misu u Zbornoj crkvi Uzenesenja Marijina na dan Velike Gospe u 10.30 predvodio je don Josip Kolega.
U organizaciji proslave sudjelovali su Župni ured Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag.

BeFunky 10.jpgBeFunky 12.jpg

0
0
0
s2smodern