DSCN3509Višednevnim događanjima Grad Pag dostojanstveno je obilježio Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti.
Izaslanstvo Grada Paga s predstavnicima braniteljskih udruga položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na spomen pločama palih paških branitelja Mate Šavra i Milivoja Pogorilića u Lici gdje su položili svoje živote za slobodu Hrvatske. Također, odali su počast i zapalili su svijeće te položili cvijeće na grobove paških branitelja Mate Šavra i Evelina Maržića na Gradskom groblju u Pagu, zatim na Središnjem križu i na grobnicu boraca II svjetskog rata. U Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja održana je misa za poginule branitelje.

Članovi Gradske glazbe Pag uveličali su praznično jutrom budnicom po gradu.
U Dinjiškoj je Boćarski klub "Bartol Kašić" organizirao boćarski turnir, a održan je i plivački maraton od plaže Mađarica do gradske rive.
Nezaboravan koncert Pažanima i mnogobrojnim gostima pružila je klapa "Cambi" nastupivši na prepunom Trgu Petra Krešimira IV. U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza održan je stolnoteniski turnir "Oluja 95" – Kup Grada Pag i Dalmacije.
Na gradskoj rivi priređana je prava pučka fešta na kojoj su članovi klape "Sol" i tamburaškog sastava "Kas", uz pripremljenu spizu, zabavljali mnogobrojne goste i domaće do kasno u noć. Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završilo je prekrasnim vatrometom.
Organizatori proslave su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga i UHVIDR-a Grada Paga.

 

0
0
0
s2smodern