vatr 1U Pagu je održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zadarske županije pod predsjedanjem Kaže Kolanovića. Nazočne je pozdravio gradonačelnik Paga Željko Maržić, a dobrodošlicu im je zaželio predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić.
Vijećnici su odradili redovni dnevni red te su, nakon analize, jednoglasno prihvatili financijsko izvješće za 2013. godinu. Izvješće o stanju vatrogastva te o poduzetim pripremnim radnjama za vatrogasnu sezonu dao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša koji je također izvijestio članove skupštine o izvršenom na poplavljenim područjima Slavonije, gdje su, u saniranju štete, sudjelovale i postrojbe s područja Zadarske županije.
vatr 2Vatrogasci su također raspravljali o tekućim problemima vezanim uz njihovo osposobljavanje, mogućnosti financiranja uređenja vatrogasnih domova, financijskoj pomoću u pripremi sezone. Članovi Skupštine obaviješteni su o stupanju na snagu novog Zakona o udrugama, te potrebe prilagodbe Statuta DVD-a u skladu s njegovim odredbama te o već najavljenom hodočašću vatrogasaca za Velu Gospu u Pagu.

0
0
0
s2smodern