Dvadeset godina mature obilježila je generacija paških gimnazijalaca razrednika profesora Mihovila Orosa koja je upisala opću gimnaziju 1990/91 godine.

To je prva generacija gimnazijalaca nakon 12 godina budući su zadnji maturanti paške gimnazije maturirali 1977/78 i od tada u Pagu nije bilo gimnazije već srednja škola ekonomskog smjera, a kasnije i ugostiteljska škola.
Nakon okupljanja u školi i zauzimanja nekadašnjih mjesta u klupama, profesor Mihovil Oros održao je sat razrednika te se posebno osvrnuo na to da je ovo bila prva generacija koja je praktički utrla put ostalim generacijama opće gimnazije u Pagu.
"Bili ste generacija koja je svojim daljnjim školovanjem potvrdila važnost i jačinu paške gimnazije. Tada dok ste još bili učenici bio sam ponosan na vas, a danas kada vas vidim i čujem što ste postigli još sam ponosniji.", rekao je prof. Oros. Prisjećajući se svakoga od svojih bivših učenika, posebno je za svih bilo emocionalno prisjećanje na dragu kolegicu Danijelu Jurišić koja je tragično stradala u prometnoj nesreći 1997 godine kojoj su na mjestu njenog počivališta u Povljani svi još jednom odali počast paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća.
Bivši učenici podsjetili su se i ratnih godina. Mada Pag nije bio izravno pogođen ratnim zbivanjima, ovo je bila i ratna generacija. Kroz njihov razred prošlo je puno učenika sa područja Zadarskog zaleđa, Like, Slavonije i Baranje kojih su se rado sjetili.

 

0
0
0
s2smodern