Povodom 5. Međunarodnog festivala čipke Hrvatsko filatelističko društvo Zadar izdati će prigodnu omotnicu ukrašenu slikom paške čipke, poštanskom markom i prigodnim poštanskim žigom s motivom paške čipke. Organizator će podijeliti dvije stotine takvih prigodnih omotnica gostima i sudionicima festivala kao filatelistički suvenir.
"Naše će Društvo u čast festivala izdati prigodni poštanski žig koji će18. lipnja na dan otvaranja festivala biti otisnut na svu zaprimljenu poštu u poštanskom uredu Pag, te će se tako putem žiga na pismu i razglednici svijetu odaslati jedna zanimljiva poruku o Pagu i njegovu festivalu čipke. Nakon uporabe žig završava u Poštanskom muzeju u Zagrebu gdje se čuva kao trajan poštanski dokument.", izjavio je Igor Černigoj, autor idejnog rješenja prigodnog poštanskog žiga i omotnice.
Osim toga, u Crkvi sv. Jurja Hrvatsko filatelističko društvo Zadar postaviti će filatelističku izložbu pod nazivom nazivom "Pag na poštanskim markama" čiji autor je također Igor Černigoj. Na izložbi će biti prikazana sva izdanja poštanskih maraka posvećenih gradu Pagu, paškoj solani te paškoj čipki. Riječ je o bogatom filatelističkom materijalu koji se rijetko viđa na jednom mjestu.

0
0
0
s2smodern