PG03Što povezuje masterchefa Radovana Marčića, Andreja Barbierija, gradonačelnike Branka Hrga i Željka Maržića? Odgovor je – ljubav prema gastronomiji i osebujnim okusima kuhinje grada Paga. Već tradicionalno, grad Pag 06. lipnja 2014. godine organizira Gastro manifestaciju pod nazivom Pozdrav ljetu, na Branimirovoj obali s početkom u 19:30 sati.
Grad koji se može pohvaliti da ga je projektirao Juraj Dalmatinac i da je u njemu rođen otac prve hrvatske gramatike - Bartol Kašić, prepoznatljiv je po svojim slasnim, većini neodoljivim specijalitetima te će tako još jednom otvoriti vrata svoje mirisne kuhinje za sve ljubitelje dobre hrane i nezaboravnih okusa.


Posebna poslastica ovog gastro događanja bit će i kulinarski show, tokom kojeg će dvojica gradonačelnika gradova prijatelja – g. Željko Maržić, gradonačelnik grada Paga i g. Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca, spremno uzeti kuhače u ruke i pokazati sve svoje kuharske vještine. Umijeća dvojice gradonačelnika procijenit će vrhunski stručnjaci gastronomije u Hrvata - gospodin Radovan Marčić i gospodin Andrej Barbieri, inače članovi stručnog žirija emisije Celebrity Masterchef. Uz izlagače koji će donijeti već pripremljena jela, na samom događanju kuhat će Udruga Paška alka, Udruga proizvođača paške ovce Rogujica, Moto klub Paška bura, Sportsko ribolovno društvo Orada i obrt Festini, a okupljene će prilikom otvaranja manifestacije pozdraviti i predsjednik Udruženja obrtnika Pag Andreja Bukša. Ionako bogat program manifestacije, uveličat će i Gradska straža Križevaca koja će okupljenima prezentirati dvoboj u mačevanju te Udruga Paška alka koja je za posjetitelje pripremila izvedbu srednjovjekovnog paškog plesa.

Manifestacija je ove godine, kao i ostatak Hrvatske, poprimila i humanitarnu notu, suosjećajući sa stanovnicima potopljenih područja Slavonije. Tokom cijelog trajanja ove slasne manifestacije, u humanitarnoj akciji Plavo za zeleno, svi će prisutni moći za simboličan iznos od 10 kuna uživati u degustaciji pripremljenih i predstavljenih delicija. Sav iznos, prikupljen ovom humanitarnom akcijom, grad Pag donirat će najugroženijim područjima Slavonije. Manifestacije se održava u organizaciji Udruženja obrtnika grada Paga i Turističke zajednice grada Paga.
Gastro manifestacija Pozdrav ljetu samo je početak mnogih, zanimljivih kulturno-zabavnih događanja kroz ljetnu sezonu, koje grad Pag priprema svojim posjetiteljima.

0
0
0
s2smodern