FESTIVAL PLESAU organizaciji Centra za kulturu Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga u petak i subotu održan je 1.Festival plesa - Pag 2014. godine. Prvi dan Festivala Pažani su uživali u suvremenom plesu koji su im na najljepši mogući način dočarale plesne skupine Zadarskog plesnog ansambla, Glazbene škole "Blagoje Bersa", Plesne udruge "U Pokretu", Udruge "Kissa", Udruge "Paška alka" i Plesnog punkta-Marotti. Odlična uvertira u ples bilo je predavanje profesorice Sanje Petrovski iz Glazbene škole "Blagoje Bersa" koja je govorila o plesu danas.


Drugi dan Festivala protekao je u etno ozračju, a nastupili su KUD "Družina" iz Paga, KUD "Sv. Jeronim" iz Vlašića i KUD "Bartul Kašić" iz Kolana. Zanimljivo predavanje o budućnosti folklorne nošnje održao je docent Jadran Kale sa Zadarskog sveučilišta.
"Želja nam je da Festival plesa u Pagu postane prepoznatljiva i vrlo rado posjećena manifestacija u Zadarskoj županiji koja će okupljati sve ljubitelje plesa. " - rekla je ravnateljica Centra za kulturu Pag Dijana Vuleta koja je na kraju Festivala sudionicima uručila zahvalnice i prigodne poklone.

 FOTO: Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern