DSCN1121Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup boravio je u posjeti Pagu. U pratnji tajnika don Darija Tičića i paškog župnika don Zdenka Milića posjetio je gradsku upravu gdje ga je primio gradonačelnik Paga Željko Maržić uz nazočnost dogradonačelnika Darija Graša i pročelnika upravnih odjela.
Maržić je nadbiskupa Puljića informirao o bogatoj povijesti Paga. Razgovaralo se o sakralnim objektima te se iskazala potreba za uređenjem pročelja crkve u Starom gradu te o ideji obnove samostana u Starom gradu. Također, istaknut je problem s prokišnjavanjem krovova Zborne crkve Marijina Uznesenja i Crkve sv. Jurja te je zaključeno kako bi tijekom turističke sezone sakralni objekti trebali biti otvoreni i dostupni gostima.
DSCN1126Gradonačelnik Maržić uručio je nadbiskupu Zlatnik 100 godina škole paške čipke, a mons. Puljić je nazočnima poklonio knjigu "Obitelj snaga crkve i naroda".
Zadarski nadbiskup posjetio je Dječji vrtić "Paški mališani" i OŠ "Jurja Dalmatinca" te je u Zbornoj crkvi predvodio svetu misu.

0
0
0
s2smodern