IMGP4069Rekonstrukcija dijela državne ceste D-106 bila je tema radnog sastanka predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatskih cesta – ispostave Zadar. Sastanku su nazočili zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, tajnik ministra Goran Grobotek glavni savjetnik ministra Igor Cigula, predstavnici Hrvatskih cesta – Ispostava Zadar Ante Šarić i član uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža te predstavnici Grada Paga: gradonačelnik Željko Maržić, zamjenik gradonačelnika Dario Grašo, pročelnica Ureda Grada Paga Sanja Bukša i Ivo Fabijanić
Gradonačelnik Željko Maržić pozdravio je prisutne uz napomenu da je sastanak sazvan radi davanja informacije vezano uz rekonstrukciju državne ceste D-106, nogostupa na dijelu te ceste kao i rekonstrukciju ceste (križanja) kod trafostanice na području Lokunja.
IMGP4072Jurica Krleža, član Uprave Hrvatskih cesta govorio je o projektima, te o planiranim investicijama u državne prometnice i istaknuo projekt izgradnje Prolaza kroz Pag, duljine 900 metara koji je trenutno u fazi pripreme za javnu nabavu, a riječ je o investiciji vrijednoj 13,5 milijuna kuna. Završetak radova na spomenutom projektu očekuje se u vremenskom razdoblju od devet mjeseci nakon provedbe postupka javne nabave. Također, Krleža je govorio i o projektu Izgradnje kružnog toka na križanju državnih cesta D106 i D107 kod Grada Novalje, koji uključuje održavanje i radove na rekonstrukciji raskrižja, a čija je vrijednost 2,3 milijuna kuna. Za spomenuti projekt, trenutno je u tijeku postupak javne nabave za odabir izvođača, a planirani rok za završetak radova je tri mjeseca nakon provedbe postupka javne nabave.
Krleža je pohvalio Grad Pag koji je iskazao volju za financiranjem projektne dokumentacije na rekonstrukciji dijela državne ceste D-106 na način da se naprave dva kružna toka koja će se rješavati u kasnijoj fazi.
Na sastanku se razgovaralo i o Projektu obnove antikorozivne zaštite mosta Pag – kopno na D 106 koji uključuje održavanje i obnovu antikorozivne zaštite nadlučne rasponske konstrukcije, obloge stupova, ograde i rubnjaka, vrijednosti tri milijuna kuna, a planirani rok završetka radova planiran je tri mjeseca nakon provedbe postupka javne nabave.
Zamjenika gradonačelnika Darija Graša zanimalo je što je sa rješavanjem nogostupa na dijelu te državne ceste koja prolazi naseljenim dijelom grada Paga - točnije od trafostanice na području Lokunje, pa cestom prema Novalji.
" I taj dio ceste će ići u rekonstrukciju tako da se napravi nogostup nakon što se završi projekt rekonstrukcije s obzirom da se radi o dosta problematičnoj dionici jer ima dosta usjeka kao i gradnje potpornih zidova.", rekao je Ante Šarić, predstavnik Hrvatskih cesta – Ispostava Zadar.
IMGP4081Gradonačelnik Paga izvijestio je prisutne i o problemu funkcioniranja lučke uprave u gradu Pagu. " Grad trenutno nema djelatnika lučke uprave zbog odlaska dosadašnjeg djelatnika u mirovinu već jednom tjedno dolazi djelatnik što je nedostatno s obzirom na predstojeću turističku sezonu.", rekao je Maržić
" U proceduri donošenja je Zakon o pomorstvu koji na novi način regulira ustrojstvo lučkih uprava te se treba pričekati donošenje tog Zakona kada će se točno znati nova organizacija i uređenje lučkih uprava. ", odgovorio je Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i nastavio:"Razumijem probleme s kojima se suočava Grad Pag bez djelatnika lučke uprave, pogotovo u vrijeme turističke sezone, ali za ovu sezonu ili od 15.travnja na rok od šest mjeseci planirano je upošljavanje sezonskog djelatnika. Sugeriram i podržavam inicijativu da Grad Pag pokrene proceduru prema Županijskoj lučkoj upravi kako bi se uposlio stalni djelatnik lučke ispostave u Pagu.".
IMGP4103Na kraju je gradonačelnik Maržić informirao prisutne prisutne o projektima koji se planiraju na području Grada Paga, a vezani su uz poslovne i turističke zone.
Nakon sastanka s gradskim čelnicima Paga zamjenik ministra Zdenko Antešić prezentirao je prijedlog novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama na tribini u organizaciji Grada Paga na kojoj su, osim njegovih predstavnika, sudjelovali i predstavnici zainteresirane javnosti lokalne zajednice koji su iznijeli svoje prijedloge i mišljenja te probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu i radu, vezano za tematiku pomorskog dobra i luka, a najviše interesa iskazali su za tematiku utvrđivanja granica pomorskog dobra.

IMGP4076Zamjenik ministra Antešić zahvalio se sudionicima tribine na argumentiranim i konstruktivnim prijedlozima, a također izrazio je i zadovoljstvo iznesenim prijedlozima sudionika, koji su ujedno sadržavali i rješenja, na način kako ih vidi lokalna i poslovna zajednica koja obavlja djelatnost na pomorskom dobru.

0
0
0
s2smodern