Predstavljanje Izabranih dijela o Bartulu Kašiću objavljenih u biblioteci Stoljeća hrvatske književnosti najavljeno je za utorak, 21.prosinca 2011.godine, u prostorijama Matice hrvatske u gradu Zagrebu.

Na svečanost promocije ovog književnog dijela u ime grada Paga pozvan je gradonačelnik Ante Fabijanić te zamjenik gradonačelnika Tino Herenda, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Pagu Jure Maržić i tajnik Stanko Skakelja, klapa Pag, komorni mandolinistički orkestar klape Pag te Duo pjevači starih paških napjeva. Uvodni dio programa promocije otvorit će Duo pjevači starih paških napjeva sa starim paškim napjevom pod nazivom „Pažanin sam i time se ponosim“.

Na početku programa klapa Pag izvest će skladbu naziva „Oda Pagu“, u čijem refrenu se spominje Bartul Kašić, rođeni Pažanin. Tekst za ovu skladbu napisao je  Ante Tičić a tekst uglazbio Jure Maržić. Nakon uvodnog dijela programa knjigu će predstavit nekoliko uglednih profesora, nakon čega slijedi nastup klape te domjenak za sve uzvanike. Nakon promocije u gradu Zagrebu u planu je promocija u gradu Pagu,30.ožujka 2011.godine, za dan grada te prije ljeta u prostorijama Matice hrvatske na nivou Zadarske županije.

0
0
0
s2smodern