U petak 03.prosinca 2010. godine u prostorijama Društva Pažana i prijatelja grada Paga u Zagrebu održana je 11.redovita i  izborna skupština društva. Ovo Društvo djeluje i okuplja se u Zagrebu već 11 godina tijekom kojih se, prema riječima predsjednika upravnog odbora Hrvoja Duspera, evidentiralo 400 članova unutar kojih su cijele obitelji. Članovi se okupljaju, druže i djeluju u prostoru u Ilici ,kapaciteta 100-150 ljudi, koji  su  dobili na korištenje prije 4 godine zajedno s ostalim udrugama grada Zagreba. Razlozi i teme okupljanja članova, osim druženja, su i rasprave oko mjesečnih događanja vezanih uz razvitak grada Paga, urbani problemi članova kao i provođenje zajedničkih projekata s Maticom Hrvatskom. Potporu njihovom radu i djelovanju pružio je i grad Pag uvrštavanjem Udruge Pažana u Zagrebu u gradski proračun grada Paga za 2011.godinu.

U radnom dijelu skupštine za predsjednika društva izabran je Hrvoje Dusper, kao dopredsjednik društva Josip Rumora, na mjesto tajnice izabrana je Vesna Dusper rođ. Goleš a kao predsjednik upravnog odbora Jadranko Berlengi. Upravni odbor se sastoji od 11 članova a na ovoj je  skupštini pomlađen s 2 mlada člana iz studentske generacije. Po prvi put osim radnog dijela program izborne skupštine organiziran je i zabavni dio u sklopu kojeg je održana tombola kako bi se prikupila dodatna sredstva za daljnji rad Društva. Na tomboli, koja je bila izvrsno prihvaćena, posebno vrijedni dobici bili su slikarski radovi članice društva Jelkice Batić rođ. Paro-Vidolin te Danijele Kapusta. Prigodnim nastupom program je uveličala  klapa Čežnja čiji članovi su također članovi Društva.

Izbornu skupštinu svojim dolaskom su pozdravili te pružili potporu daljnjem radu i djelovanju  Društva Pažana i prijatelja grada Paga gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić te predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro Vidolin.

0
0
0
s2smodern