[sigplus] Critical error: Image gallery folder mik2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Karavana MIK-a, nakon duge 31-godišnje pauze, ponovno je stigla u Grad Pag.

 

Na drugu festivalsku večer 19.06. mikovci su, iz Karlobaga u Grad Pag, stigli katamaranom Festini. Na gradskoj rivi dobrodošlicu im je poželio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro- Vidolin uz zvukove Gradske glazbe Pag. Nakon izlaska iz katamarana sudionicima festivala ponuđene su tradicionalne paške slastice i piće, a članovi KUD-a „Družina“ u tradicionalnoj nošnji izveli su tanac, nakon kojeg su uz zvukove paškog kola goste poveli na Trg Petra Krešimira IV gdje je podignuta MIK-ova zastava.

Drugu festivalsku večer Melodija Istre i Kvarnera , pred domaćom publikom u 21:00 sati, započela je Klapa Sol s pjesmom „Mediteraneo“. Nakon Klape Sol uslijedio je nastup ostalih 19 izvođača MIK-a 2011; Gine Picinić, Davora Radolfija, Vesne Nežić Ružić , Olivera Berekina, Lidije Bačić , Vivien Galletta, Daniela Načinovića, Sabrine, Robertina, Mirjane Bobuš, Duška Jeličića, Katje Budimčić, Alena Polić i ansambla Kaljina, Tonija Markovskog i Valentine Briški, Jose Butorca, Linde Gizdulić, Grupe Fortunal, Lada Bartoničeka i Helene Brajković.

Prvo mjesto na drugoj večeri MIK-a, s 436 glasova publike i 26 bodova ,osvojila je Klapa Sol s pjesmom „Mediteraneo “. Drugo mjesto, s 110 glasova publike i 22 boda, osvojio je Joso Butorac s pjesmom „Srićno ti bilo sine“,a treće mjesto, s 75 glasova i 19 bodova, pripalo je Lidiji Bačić i njenoj pjesmi „Neka se vino toči“.Nagradu za prvo mjesto, u ime generalnog pokrovitelja večeri MIK-a u Gradu Pagu„Jadran Galenskog Laboratorija“ Rijeka, dodijelio je Ivo Usmiani, za drugo mjesto, u ime organizatora Grada Paga, nagradu je dodijelio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić a nagradu za osvojeno treće mjesto, u ime „Paške sirane“ i ostalih sponzora, direktor "Paške sirane" Ante Pernar. Nakon proglašenja prvih 3 mjesta uslijedio je veličanstven vatromet u čast povratka MIK-a u Grad Pag kao i pobjednika druge večeri Klape Sol te domjenak za izvođače MIK-a.

 

{gallery}mik2011{/gallery}

0
0
0
s2smodern