VG Pag procesija1

15. kolovoza, na Svetkovinu Velike Gospe u Pagu, održano je svečano koncelebrirano slavlje u župnoj crkvi Marijina Uznesenja s početkom u19 sati.

Misu je predvodio zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić. Slavlje je započelo u 18 sati, 164. zavjetnom procesijom s čudotvornim Gospinim kipom od svetišta Gospe od Staroga Grada do zborne crkve Marijina Uznesenja u Pagu, koja se održava neprekidno od 1855. godine.
Uz mnogobrojne vjernike, hodočasnike i svećenstvo na čelu s mons. dr. Želimirom Puljićem, nadbiskupom zadarskim, u velikoj procesiji sudjelovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Ana Odak, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske zajednice općina Martin Baričević, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša, načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić, te domaćini, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš, gradski vijećnici, članovi otočnih i županijskih DVD-a te izaslanstvo MORH-a, predstavnici vojske i policije.

Nakon svečane mise u crkvi Marijina uznesenja na prepunom Trgu Petra Krešimira IV u Pagu održan je koncert klape Contra a brojni posjetitelji su uživali u predivnoj atmosferi i klapskim pjesmama. Na trgu je bio postavljen i humanitarni štand udruge „Jak kao Jakov“ gdje su se prikupljala sredstva i pomoć za djecu i obitelji bolesnih od malignih bolesti koja se trenutno nalaze na liječenju.

FB Fotogalerija TZ Grada Paga

Organizatori i pokrovitelji: Turistička zajednica grada Paga, Grad Pag i Župni ured Pag

JKJ
VGPag-procesija-0
VGPag-3
VG-Pag1
VG-Pag-procesija2
VG-Pag
VG-Pag-procesija1
VG-Pag-procesija

0
0
0
s2smodern