vrh1

Vijesti

Ta bila paška noć

Društvo prijatelja Hajduka Pag u petak 18.08. u 20: 30 na Trgu Petra Krešimira u Pagu organizira manifestaciju "Ta bila paška noć" uz Klapu Sol iz Paga.Posjetitelje očekuju domaći specijaliteti, bogata lutrija, prodaja suvenira, a moći će se upisati i novi članovi koji žele pristupiti Društvu. U 22:00 sata na gradskom mostu u Pagu članovi DPH- a Pag pripremit će bakljadu za pamćenje. Pokrovitelj manifestacije je TZ grada Paga.

Više...

 

Proslava blagdana Vele Gospe

Procesijom od Starog grada do Paga i liturgijama u kojima je sudjelovao velik broj vjernika, u Pagu je proslavljena Vela Gospa, najveći vjerski blagdan na otoku. U noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu je održano bdijenje koje je počelo u 22: 30 sata i trajalo do 4:30 sati.

Više...

 

Izvrstan koncert Klape Contra

Na prepunom Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu 14. kolovoza, dan uoči Vele Gospe, održan je izvrstan koncert Klape Contra. Brojna publika uživala je u hitovima poput Lipoto moja, Dok nas vrime ne iscidi, Mirno spavaj ružo moja i mnogim drugim.

Više...

 

Predstava za djecu Keko - eko

keko ekoU organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u srijedu 16. kolovoza u 21:00 sat u atriju Kneževog dvora u Pagu održat će se kazališna predstava za djecu „Keko – eko“ Produkcije Z iz Splita. Ulaznice za predstavu su 20 kn, a mogu se kupiti sat vremena prije predstave na ulazu u atrij.

 

Infishando u atriju Knezevog dvora

INFISHANDO 11.08.2017U petak 11.08.2017. u 21:00 sat u atriju Kneževog dvora u Pagu Instrumentalni sastav Infishando iz Paga svojim će evergreen izvedbama razveseliti sve posjetitelje. Ulaz je slobodan, a organizator je TZ grada Paga.

 

Proslava blagdana Vele Stomorine

Povodom blagdana Vele Stomorine, najznačajnijeg vjerskog blagdana na otoku Pagu, u noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu u Pagu održat će se bdijenje koje počinje u 22: 30 sata i traje do 04:30 sati ujutro. U 06:00 i u 08:00 sati održat će se Sv. mise, a od 05: do 09:00 prigoda je za Ispovijed za sve vjernike koji joj žele pristupiti. Središnji dio obilježavanja Vele Gospe u Pagu je svečana procesija koja iz Starog grada kreće u 18:00 sati. Svake godine u procesiji kip Majke Božje, uz molitvu više tisuća vjernika, iz Starog grada prenosi se u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu. Prema tradiciji kip Majke Božje ostaje u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja do blagdana Male Gospe 8. rujna kada će se u procesiji vratiti u svetište u Starom gradu. Zavjetna procesija kojom se kip Majke Božje iz Starog grada donosi u Pag održava se od 1855. godine. U nastavku možete pogledati ovogodišnji raspored Sv. misa, a koncelebrirano euharistijsko slavlje nakon procesije predvodit će zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić.

 
Više članaka...

Grad Pag

3d

Grad Pag

Paška čipka

Paška nošnja

Paški sir

Paški baškotin

Paška sol

Paški karneval