Paški baškotin, koji se u Pagu proizvodi stoljećima i jedna je od najstarijih delicija, može se kupiti samo u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Pagu gdje se i proizvodi. Benediktinski samostan za kupnju baškotina otvoren je ponedjeljkom i subotom od 09:00 do 12:00 sati te utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 09:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati.
Baškotin je vrsta slatkog prepečenca napravljenog po posebnoj recepturi časnih sestara Benediktinki. One tu proizvodnju njeguju više od tristo godina, a zahvaljujući tome danas paški baškotin nosi oznaku Izvorno Hrvatsko i Hrvatski otočni proizvod. U Pagu je baškotin iznimno cijenjen, a nekada se goste dočekivalo upravo baškotinima i bijelom kavom. I danas baškotin u svakom paškom domaćinstvu ima status koji svojom višestoljetnom tradicijom zaslužuje.

0
0
0
s2sdefault